Torsten

Torsten 50 år

 

Jag fick höra talas om Anita Varga och hennes behandlingar för ett par år sedan. Detta var i ett skede av mitt liv då jag led av svår stress och allvarliga sömnstörningar. Mitt företag hade gått omkull och jag hade förlorat inte bara mina besparingar och försörjnings- möjligheter utan också min tro på framtiden.

 

Jag befann mig i en neråtgående spiral, där motgångar och psykisk press hade förvandlat mig till en sorgsen gestalt, en person vars positiva självbild hade raserats. Jag uppfattade mig som svag, utlämnad och initiativlös. Jag pendlade mellan uppgivenhet och ilska gentemot världen och personer som hade försökt sätta krokben för min karriär.

 

Mycket av ilskan och frustrationen vände jag inåt. Jag kände att jag skadade mig själv genom mitt negativa tänkande och mitt ständiga grubblande. Jag började tro att jag skulle bli allvarligt fysiskt sjuk, att jag skulle få cancer, stroke eller hjärtinfarkt.

 

Till sist blev även min relation till mina nära och kära lidande. Jag var nästan alltid arg eller ledsen, och klarade knappt av att ge och ta emot ömhet längre. Trots min svartsyn och känsla av uppgivenhet lyckades min hustru övertyga mig om att jag skulle kunna vända mitt negativa tänkande, och hon mer eller mindre tvingade mig att söka professionell hjälp.

Jag startade hos den vanliga sjukvården, men allt de hade att erbjuda mig var sömntabletter, lugnande medel och sjukskrivning. Inget ont om det, det kan behövas i den akuta fasen, men medicinerna och sjukskrivningen hjälpte bara för stunden, och efter en tid blev det uppenbart för mig att den traditionella sjukvårdens metoder aldrig skulle kunna hjälpa mig ur min ångest och passivitet, och den skulle aldrig kunna ge mig nyckeln till de djupare liggande orsakerna till min sargade självkänsla.

 

Jag beslöt mig då för att börja gå i behandling hos Balance & Energy. Anita Varga blev min coach och samtalspartner. Jag genomgick också andra behandlingar där, som massage och avslappnings- övningar.

 

Men ärligt talat så trodde jag inte att behandlingarna skulle leda till särskilt mycket mer än tröst och avspänning för stunden. Jag var vid flera tillfällen på väg att avbryta behandlingen eftersom jag misströstade. Jag trodde ju inte på mig själv längre, varför skulle jag då tro att samtal, coachning och avslappnings- övningar skulle få någon djupverkande och kvardröjande effekt på mig?

 

Anita Varga arbetade emellertid vidare med denna skeppsbrutna existens, och hon arbetade målmedvetet och envist, med den professionellas hela erfarenhet och övertygelse.

 

Fortsättning nästa sida

 

Tillbaka till "Patienter berättar"

Mobil 070-581 72 82 | varga@balanceandenergy.se | Mottagning: Västmannagatan 88, Odenplan eller Åkervägen 11, Västerhaninge